Transportplanner / Dispatcher

Satic-Minera behoort tot het concern De Hoop, Terneuzen, NL (www.dehoop.nl). Een familiebedrijf actief  in meer dan 40 dochterbedrijven hoofdzakelijk in Nederland en België.

Satic-Minera is actief in de handel van bouwgrondstoffen (alle soorten zand, grind, steenslag en decoratieve granulaten) op de Belgische en Noord-Franse markt.Wij willen voor onze klanten een betrouwbare partner zijn. Dankzij een duurzame logistieke ondersteuning en leveringsgaranties, bouwen we een sterke relatie op met onze klanten, producenten en andere actoren in de bouw- en logistieke sector zoals wegtransport en binnenvaart.
Momenteel zijn wij op zoek naar een nieuwe collega om ons logistiek/commercieel team in Antwerpen te versterken als Transportplanner / Dispatcher.

Wat ga je doen? 

Als planner zorg je ervoor dat vrachtwagens en schepen op de best mogelijke manier worden ingepland. Je bent m.a.w. verantwoordelijk voor de meest optimale logistieke, administratieve en organisatorische uitvoering van het transport van onze producten.

Om dit te realiseren heb je dagelijks contact met onze onderaannemers (transportfirma’s en bevrachtingskantoren/schippers) die iedere dag ongeveer 150 wagens en 10-tallen schepen bevrachten. Je denkt hierbij steeds mee met de klant en zoekt naar oplossingen voor eventuele problemen bij het transport.
Ook waak je voortdurend over de afgesproken transportprijzen.

Je komt terecht in een team van gedreven logistieke en commerciële collega’s die teamspirit hoog in het vaandel dragen. Tijdens het uitvoeren van je taken sta je continu in nauw contact met hen en ondersteunt waar nodig.

Wie ben jij?

Je bent iemand die kritisch durft kijken naar processen. Je streeft naar vernieuwing en neemt initiatieven ter verbetering van de kwaliteit & productiviteit.
Daarnaast verlies je je planning nooit uit het oog en kan je structuur en prioriteiten aanbrengen in je takenpakket zodat jouw werk én dat van je collega’s zo efficiënt mogelijk gebeurt. Verder hebben we van jou de volgende verwachtingen:

  • Je hebt reeds relevante werkervaring in een logistieke omgeving en hebt kennis van de Belgische transportwereld
  • Je bent sterk planmatig, accuraat en hands on
  • Je bent resultaat- en oplossingsgericht, speelt kort op de bal, laat geen problemen aan de kant liggen
  • Je bent iemand die vlot in overleg gaat met collega’s en klanten & omgaan met weerstand en/of klachten, schrikt je niet af
  • Je bent vlot tweetalig NL-FR (spreken en schrijven)

Wat krijg je daarvoor in de plaats?

Je krijgt een functie binnen een stabiele en mensgerichte organisatie waar kwaliteit en waarden centraal staan. Je krijgt de kans om je verder te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan in een ondernemend werkklimaat. Uiteraard kan je hierbij rekenen op een correcte verloning met extra legale voordelen. 

Sollicitatieprocedure:

Stuur je motivatiebrief  en CV naar Yentl Meulemans via y.meulemans@dehoopgroep.be. We kijken uit naar jouw kandidatuur en zullen deze snel en met zorg behandelen!