Antwerpen, 22 oktober 2019

Beste klant

We genieten de laatste weken niet echt van een mooie nazomer, maar de positieve kant van   het verhaal is dat de regen het waterpeil in de rivieren ten goede komt. Voor leveringen vanaf de Duitse en Nederlandse rivieren hoeven onze schepen momenteel geen tonnen meer achter te laten.

Daarom zullen wij u vanaf maandag 21 oktober tot nader bericht geen laagwatertoeslag af depot meer doorrekenen. Van zodra de schepen opnieuw tonnen moeten achterlaten, zullen we u informeren. We hopen uiteraard samen met u dat we hiervan bespaard blijven.

Voor de duidelijkheid lichten we nog even de manier van werken toe m.b.t. het bepalen van de toeslag. Voor rechtstreekse leveringen vanaf de laadplaats wordt de toeslag schip per schip geëvalueerd op basis van de effectief achtergelaten tonnen.  Voor  leveringen via één van onze depots werken we met een gemiddelde kost die per 14 dagen wordt bepaald.

Het achterlaten van tonnen is echter niet enkel gelinkt aan droogte. Andere oorzaken zoals stremmingen, werken aan sluizen en waterwegen, hebben steeds vaker tot gevolg dat schepen niet hun volledige tonnenmaat kunnen laden.

Wij danken u voor het begrip en kunnen niet genoeg benadrukken dat deze variabele kosten moeten doorgerekend worden naar de eindgebruiker.

En stiekem hopen we toch op nog enkele mooie herfstdagen…

Met vriendelijke groeten

Team Satic-Minera