• Wij houden jaarlijks 150.000 vrachtwagen van de weg
  • Relatievloot

Satic-Minera zet al decennia lang in op vervoer via de waterweg en is een ware pionier inzake levering per schip. Wij beschikken over een relatievloot aan schepen die ons toelaat u de nodige leveringsgaranties te bieden. Voor zowel de aanvoer van binnenlandse groevematerialen als de import van zee- en riviermaterialen beschikken wij over een aantal aangepaste schepen: grote schepen voor de Rijnvaart, Kempenaars voor de kleine kanalen, beunschepen voor gespoten zanden, zelflossers en schepen voor waterbouwstenen… Ons aanbod is gevarieerd en laat ons toe  u voor elk project een oplossing te bieden.

Uiteraard dragen wij mee zorg voor onze omgeving en beperken wij de CO2-uitstoot dankzij het gebruik van de waterweg.  Via de scheepvaart houden wij jaarlijks maar liefst 150.000 vrachtwagens van de weg.

Vrachtwagens volledig uitsluiten is onmogelijk. Daarom zetten wij in op multimodaal transport. Wij combineren vrachtwagens en schepen binnen één traject. Via onze depots voeren wij materialen aan per schip om die vervolgens lokaal per vrachtwagen verder te distribueren. Wij investeren in de mogelijkheden om grondstoffen aan te voeren met grote schepen tot aan onze depots. Na een eventuele tussenstockage kunnen de goederen verder gedistribueerd worden met kleinere schepen op kanalen met beperkte diepgang.

Ons logistiek team bekijkt graag samen met u de mogelijkheden om uw projecten per schip te bevoorraden. Aarzel niet ons te contacteren.